Miten kaikki sai alkunsa

Olen saanut kasvaa yrittäjäperheessä ja suvussa. Sisäinen yrittäjyyteni teki kasvuyrityksiä jo ollessani lapsi, kun keräsin äitini kukkapenkistä kukkia ja koitin myydä niitä hautausmaan portilla ohikulkijoille.

Asuimme perheeni kanssa keskellä metsää ja kavereita tai tekemistä ei ollut valmiiksi tarjolla, vaan siskoni kanssa keksimme mitä mahtavimpia leikkejä pihapiirissä ja metsässä. Rakastin eläimiä ja houkuttelinkin naapureiden koiria makkaranpalasilla meille kylään ja hain naapurista kissanpentuja meille hoitoon.

Meidän lähikoulu mahdollisti tekemällä oppimisen, meillä oli koulussa kaneja ja lampaita, joista huolehdimme ja teimme oppiaineet ryhmätöinä. Meistä kasvoi sosiaalisia ja uteliaita lapsia, jotka luottivat siihen, että elämä kantaa ja että kaikilla meillä on erilaisia vahvuuksia.

Yrityksen perustaminen

Yritykseni Toimivax Oy:n syntyhistoriaa aloitettiin kirjoittamaan vuodesta 2009 lähtien. Olin tehnyt toimintaterapeutin töitä erilaisissa työpaikoissa ja yrityksissä noin viiden vuoden ajan. Olin saanut alkuvuodesta kolmannen lapseni ja olin kotona äitiyslomalla. Mietin miten voisin yhdistää paremmin perhe-elämän – ja työn ja keksin ratkaisun – Perustan oman yrityksen!

Yrittäjyys on ollut tavallaan aina osa minua, sillä isäni on toiminut yli 30 v yrittäjänä ja myös äitini on elättänyt itsensä useiden vuosien ajan myymällä päätoimisesti Tupperware-astioita. Isäni ei kyllä suinkaan kannustanut yrittäjäksi lähtemään, vain päinvastoin varoitteli ja kertoi, että pidä vakituinen työsi, niin pääset helpommalla, kun on pieniä lapsiakin. No kukapa sitä isää uskoisi.

Aloittaessani yrittäjyyttä oli tulossa Kelan ja PPSHP:n sairaanhoitopiirin kilpailutukset vuonna 2010, joihin aion tarjota, koska ilman kilpailutuksista läpi pääsyä ei yritys edes pääsisi tarjoamaan palveluitaan.

Toiminnan käynnistyminen

Elämä ei kuitenkaan mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan, sillä ajauduimme parisuhteessa avioeroon ja jäin kolmen alle kouluikäisen lapsen yksinhuoltajaksi. Otin ison taloudellisen riskin ja jäin asumaan lasteni kanssa perheen kotiin. Ainoa varma tulonlähde oli starttiraha. Ajattelin, että nyt on sellainen tilanne, että nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin selvitä. Silloin kun ihminen laitetaan selkä seinää vasten ei suunta voi olla kun eteenpäin.

Sain kilpailukierrokset läpi ja ajattelin, että asiakkaita alkaa virrata palvelujeni piiriin, mutta kilpailu olikin asiakkaista kovaa. Olin asunut ja kouluttautunut Etelä- Suomessa, joten tunnettavuuteni oli alueella aika vähäistä. Päätin alkaa markkinoimaan, jota en ollut koskaan tehnyt ja en edes oikein tiennyt mitä se edes on. Ei muuta kuin luuri käteen ja soittelemaan. Samaan aikaan huoli taloudellisesta pärjäämisestä oli suuri. Minun oli pakko ottaa vastaan mm. henkilökohtaisen avustajan töitä, jotta selviäisin taloudellisesti.

Sitten se tapahtui! Puhelin soi! Minulle tarjottiin ensimmäistä asiakasta!! JEEE JEE!! Mutta innostus alkoi pikku hiljaa sisälläni laantumaan, kun kuulin, että asiakas asuu Nivalassa, jonne ajaa Limingasta yhteen suuntaan 1 h 45 min ja terapian kesto olisi 45 min…ja matka takaisin… En tainnut kuitenkaan kahta kertaa edes miettiä, vaan päätin ottaa asiakkaan vastaan…Ja sanottaisiinko niin, että loppu on historiaa.

Tällä hetkellä yrityksessä toimii minun lisäkseni viisi kokoaikaista toimintaterapeuttia ja vietän onnellista arkea aviomieheni ja neljän tyttäreni kanssa.

Toimin aktiivisesti Limingan Yrittäjien hallituksessa ja toimin yhteyshenkilönä Nuoriin yrittäjiin, sillä me kaikki tarvitsemme jonkun joka uskoo juuri Sinuun! Kaikki on mahdollista – tehdään se yhdessä!