Maksusitoumuksen päättymiseen on hyvä varautua hyvissä ajoin

Terapian jatkamiseen tarvitaan aina uusi lääkärin lausunto, lähettävästä tahosta riippuen myös toimintaterapeutin seuranta-arvio ja palaute päiväkodilta tai koulusta. Aikojen saaminen lääkärille ja toimintaterapeutille sekä kuntoutushakemusten käsittely saattaa kestää.

 

Kelan asiakas: 

1. Varaa aika lääkärille kuntoutussuunnitelman tekemistä varten ja pyydä palaute hoitavalta toimintaterapeutilta. 

2. Tee kuntoutushakemus (KU104), jonka liitteenä tulee olla lääkärinlausunto ja palaute hoitavalta toimintaterapeutilta (terapeutti postittaa yhden kappaleen suoraan KELAan ja toimittaa toisen kappaleen kotiin).

 

Lähikuntien asiakkaat: 

1. Pyydä palaute hoitavalta toimintaterapeutilta. 

2. Varaa aika omalääkärille/koululääkärille. Toimintaterapeutin palaute tulee olla tehtynä ja luettavissa lääkärillä. Koululaisilta olisi hyvä olla myös palaute opettajalta ja päiväkoti-ikäisiltä päiväkodilta. 

3. Kuntoutuspäätös tehdään kunnan lääkinnällisessä kuntoutustyöryhmässä. Työryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kaikki palautteet ja suositukset tulee olla työryhmän käytössä 2 vkoa ennen kokousta (lääkärin suositus, hoitavan toimintaterapeutin palaute, koulun tai päiväkodin palaute). Kunnan lääkinnällinen kuntoutustyöryhmä päättää jatkoterapian myöntämisestä. 

 

Ilmoita maksusitoumuksen myöntämisestä tai hylkäämisestä välittömästi toimintaterapeutille!